Van iPod naar Zune HD

By | 15/12/2009

iPod Classic 80 GB
Aangezien ik best wel een muziekliefhebber ben heb ik sinds een paar jaar de beschikking gehad over een aantal ‘muziekspelers’. Ongeveer drie en een half jaar geleden begon dat met een 1GB Sony MP3 Speler. Ik was eigenlijk een Apple tegenstander (eigenlijk zonder reden), maar toen Regina de beschikking kreeg over een 30GB iPod Video was ik eigenlijk wel om. Nadat mijn Sony MP3 speler binnen de garantie kapot ging was dat voor mij een reden om hem om te ruilen (met bijbetaling natuurlijk, een iPod is iets duurder dan een Sony MP3 speler :-)) een 80GB iPod Classic.

In eerste instantie was ik beste tevreden met het apparaat, maar van iTunes ben ik nooit een fan geweest. Vooral op het moment dat ik mijn pc weer eens opnieuw had geinstaleerd en ik voor de zoveelste keer eerst m’n hele iPod moest wissen voordat ik mijn muziek er opnieuw op kon zetten. Dit had overigens te maken met het feit dat ik de database van iTunes niet gebackupt had en hij deze dus iedere keer opnieuw moest opbouwen. Ook de onmogelijkheid om je muziek met meerdere computers te synchroniseren of (nog belangrijker!) muziek van je iPod naar je computer te kopieeren zorgde ervoor dat ik er niet echt vrolijk van werd.

Zune 120 GB
Waarom de ‘massa’ toch zo enorm blij is met een iPod is mij een enorm raadsel, want gebruikersvriendelijk is in mijn ogen toch echt iets anders. Vorig jaar was ik tijdens mij bezoek aan Tech-Ed EMEA (Europees Microsoft Congres) in Barcelona een gelukkig winnaar van een Zune. De Zune is een MP3 speler van Microsoft welke een concurrent zou moeten zijn voor de iPod van Apple. Let op : Ik zeg zou moeten zijn, dat is hij bij lange na niet. Op zich vind ik dat wel erg jammer, want de speler doet zeker niet onder voor een iPod.

Sinds dat ik de Zune in mijn bezit had bleef mijn iPod verstoffen in de kast. De Zune bracht mij zoveel meer :

 • Muziek van en naar de Zune kopieeren
 • Vrij eenvoudig synchroniseren met meerdere computer (zonder een database ‘mee te nemen’)
 • Opgenomen TV uitzendingen van mijn media center zijn eenvoudig te syncen
 • Lekker groot scherm
 • Alle software updates zijn geschikt voor alle generaties Zune (behalve de Zune HD)

Ik hoor je denken: “Ja maar….er is nu toch ook een iPod Touch”. Dat klopt, maar daarmee zijn (in mijn ogen) de voordelen van een Zune nog niet overwonnen en daar komt dan nog bij dat de iPod Touch van een heel andere generatie, deze speler kun je beter vergelijken met de Zune HD.

Lancering Zune HD
Al sinds de Zune HD rond de zomer 2009 werd gelanceerd leek het mij wel een gave gadget! Aangezien ik al een Zune had vond ik het ook weer niet direct nodig om er een te bestellen in de Verenigde staten. Ja, je leest het goed…net als de ‘oude’ Zune is ook de Zune HD niet te koop in Europa. Wat mij (en vele Zune bezitters met mij) betreft een gemiste kans. Laten we hopen dat de Zune HD in Europe verkocht gaat worden!

Mijn Zune HD
Zoals ik al vertelde vond ik het in het begin niet nodig om ook een Zune HD aan te schaffen, maar recentelijk ben ik toch van gedachten verandert. Aangezien ik aan 1 MP3 speler genoeg heb heb ik mijn ‘oude’ Zune eerst verkocht waarna ik via eBay een nieuwe Zune HD heb aangeschaft. De Zune HD heeft naast natuurlijk de mogelijkheden van de ‘oude’ Zune ook een touchscreen en de mogelijkheid tot het afspelen van 720P HD video’s (je kunt hem d.m.v. een video-dock ook met een HDMI kabel aansluiten op de TV).

Op dit moment is de Zune nog onderweg, maar ik hoop dat ik hem voor de kerst in m’n bezit heb. Zodra hij binnen is zal ik er wel een blogpost aan wijden!

4 thoughts on “Van iPod naar Zune HD

 1. Helmer Post author

  Dit is al verkocht…de Zune 120GB overigens ook…

 2. Pingback: IT-professional Community Blog

 3. Nia

  After exploring a hafdunl of the articles on your web site, I trulyappreciate your way of writing a blog. I bookmarked it tomy bookmark webpage list and will be checking back soon.Please check out my website as well and let meknow how you feel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *