Windows Home Server 2011 beschikbaar op TechNet en MSDN

By | 04/04/2011

Microsoft heeft vandaag Windows Home Server 2011 beschikbaar gesteld voor MSDN en TechNet abonnees. Ondanks dat de nieuwe versie van Windows Home Server niet beschikt over de zogeheten Drive Extender functionaliteit lijkt het mij persoonlijk toch een goede opvolger. De ‘oude’ versie van Windows Home Server was namelijk gebaseerd op Windows Server 2003 en oogt, anno 2011, toch een beetje gedateerd. Natuurlijk zijn er veel mensen die WHS alleen als backup en opslag apparaat gebruiken, maar de meer technische gebruiker zal waarschijnlijk wel blij zijn met deze nieuwe versie. Windows Home Server 2011 is voor de goede orde gebaseerd op Windows Server 2008 R2 en is dus 64-bit only!

Jammer genoeg wordt het upgraden van bestaande hardware van onder andere HP (HP MediaSmart servers) en Acer (in ieder geval op dit moment) niet ondersteund, ook al heeft de hardware geen enkele moeite om WHS 2011 te draaien. Zelf beschik ik sinds kort over een HP Datavault X510 welke zeer geschikt is om Windows Home Server 2011 te draaien.  Om eerlijk te zijn draait mijn server sinds de Release Candidate beschikbaar is ook al op Windows Home Server 2011 en ik moet zeggen dat die versie al redelijk stabiel draait. Helaas ontbraken de meestel add-ons die ik op WHS v1 nog kon draaien tot vandaag nog wel, maar nu WHS 2011 beschikbaar is zal het ook wel niet te lang duren voordat er voor de add-ons ook een WHS 2011 versie beschikbaar is.

Windows Home Server 2011 zal, naast de standaard Engelstalige versie, ook beschikbaar komen in een groot aantal andere talen, waaronder Nederlands. Helaas is de Nederlandstalige versie op het moment van schrijven nog niet beschikbaar op TechNet, maar ik verwacht dat deze ook snel bechikbaar zal zijn.

whs2011_nl

Download Windows Home Server 2011 van TechNet of MSDN.

One thought on “Windows Home Server 2011 beschikbaar op TechNet en MSDN

  1. http://bing.com

    Just what exactly honestly motivated u to create “Windows Home Server 2011 beschikbaar op
    TechNet en MSDN”? I reallyabsolutely appreciated the post!

    Thanks for your effort ,Connie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *