How-to Migreer ik mijn @Hotmail naar @Outlook.com

By | 01/08/2012

Naar aanleiding mijn blogpost op HelmersBlog kreeg ik via Twitter de vraag of ik misschien wist hoe het kwam dat @NaomideBoer bij het omzetten van haar e-mailadres naar Outlook.com de melding krijgt dat er een probleem is opgetreden en dat ze het later opnieuw moet proberen. Zelf heb ik dit natuurlijk ook even geprobeerd en je snapt het al, geen enkel probleem! Nu kan dit natuurlijk te maken hebben met het feit dat er gewoon even issues waren, of misschien hebben wij beide wel een andere methode gebruikt.

Hieronder kun je stap voor stap lezen welke acties je moet nemen om van je jenaam@hotmail.com naar jenaam@outlook.com te komen, want wees eerlijk een @outlook.com e-mailadres ziet er toch veel beter uit… Smile

 

 • Stap 1 : Ga naar http://mail.live.com (of http://www.outlook.com) en log aan met je huidige Microsoft Account (lees: hotmailadres of Windows Live ID)
  050nl-rename-your-account
 • Stap 2 : Klik op het radar-knopje en klik op Meer e-mailinstellingen
  05nl-rename-your-account
 • Stap 3: Klik op Het e-mailadres een andere naam geven
  06nl-rename-your-account
 • Stap 4 : Vul je nieuwe e-mailadres (Microsoft Account) in en selecteer eventueel iets anders dan Outlook.com en klik op Opslaan
  07nl-rename-your-account
 • Stap 5 : Je wordt nu automatisch uitgelogd. Vul je nieuwe gegevens in en klik op Aanmelden
  08nl-rename-your-account
 • Stap 6 : Nadat je bent aangelogd krijg je nog de vraag of e-mail voor het oude adres moet worden bezorgd. Je kunt hiervoor een nieuwe map aanmaken, of het gewoon in je Postvak IN laten binnen komen.
  Klik hierna op Gereed of klik gelijk op Deze stap overslaan
  09nl-rename-your-account

Je e-mailadres is nu omgezet van @hotmail.com naar @outlook.com.

 

Thanks gaan uit naar @IngmarVerheij voor het doorverwijzen van @NaomideBoer

4 thoughts on “How-to Migreer ik mijn @Hotmail naar @Outlook.com

 1. Stefan

  Bedankt voor de uitleg. Maar ik kan het nu niet meer vinden.
  Is dit nog steeds wel mogelijk. Ik heb al een outlook adres aangemaakt en wil graag al mijn mappen en email daarheen verplaatsen.

  Bedankt alvast.

  mvgr Stefan

 2. Mohammed Abukar

  Ik ben Mohammed Abukar Ahmed mijn email hotmail veranderd naat outlook mag ik weten de reden waarom? veranderd u diensten

 3. Femke

  Bij het aanmelden zegt ie dat dit niet kan. Mag met hotmail niet aanmelden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *