How-To : Je eigen e-mail domeinnaam Deel 1 van 2

By | 07/11/2013

Let op: In deze blog wordt gebruik gemaakt van de diensten van TransIP, maar je bent natuurlijk geheel vrij om je eigen domeinnaam aanbieder (met DNS mogelijkheden) te gebruiken.

Iedereen die wel eens van internetprovider wisselt kent waarschijnlijk de frustratie : Je krijgt een nieuw e-mailadres en moet je hele adresboek hiervan weer op de hoogte gaan stellen. Natuurlijk kun je, zoals veel mensen doen, ook gebruik maken van een hotmail of gmail e-mailadres, maar meestal is het e-mailadres wat je voorkeur heeft al vergeven.

Voor veel mensen lijkt een eigen domein een ingewikkelde (en dure) aangelegenheid, maar schijn bedriegt. Naast de kosten voor een domeinnaam (ergens tussen de 5 en 10 euro per jaar) hoeft het verder niets te kosten!

Serie van 3 blogs
In deze serie van 3 blogs wordt uitgelegd hoe je dit vrij eenvoudig kunt regelen. In de eerste blog post wordt uitgelegd hoe je een domeinnaam kunt aanvragen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de diensten van TransIP. Natuurlijk ben je vrij om elke partij te gebruiken, maar let er op dat je de mogelijkheid hebt om zelf DNS records aan te passen!

In de tweede en derde blogpost wordt vervolgens beschreven hoe je je e-mail verder configureert met behulp van Live Domains van Microsoft (vergelijkbaar met Hotmail, maar dan met gebruik van je eigen domeinnaam) en Google Apps van Google. Aan het eind van de serie van drie beschik je dus over de mogelijkheid om voor een 5 tot 10 euro per jaar te beschikken over een e-mailadres op de door jezelf uitgekozen domeinnaam!

Een domeinnaam registreren
Voordat je kunt beginnen is het natuurlijk handig dat je alvast een naam bedenkt die je wilt registreren. Voor deze blog post maken we gebruik van de domeinnaam mijnemaildomein.nl. In deze blog wordt er vanuit gegaan dat je nog geen gebruiker van TransIP bent. Beschik je al wel over inloggegevens, log dan eerst in. Je kunt vervolgens stap 5 overslaan.

Stap 1 : Ga naar www.transip.nl en vul de gewenste domeinnaam in en klik op Check.

image

Stap 2 : Klik op Kopen.

image

Stap 3 : Klik op Verder in het vak Alleen domeinnaam bestellen (geen extra kosten).

Stap 4 : Klik weer op Verder op de Overzicht Winkelwagen pagina, als je bent ingelogd moet je akkoord gaan met de voorwaarden en op Voltooien i.p.v. Verder klikken.

Stap 5 : Vul, in het geval van een nieuwe klant, je persoonsgegevens in en klik op Verder. Accepteer de voorwaarden en klik op Voltooien. Je zult nu ook een e-mail ontvangen waarin je het aangemaakte account kunt activeren.

Stap 6 : Je ontvangt nu een offerte van TransIP. Deze kun je of uitprinten, ondertekenen en vervolgens faxen, of digitaal ondertekenen via de het controlpanel op de website.

Als je al klant bent bij TransIP en je digitale handtekening is al bekend, dan wordt de bestelling automatisch doorgevoerd en zul je na een paar minuten na de offerte e-mail  een bericht ontvangen dat de registratie succesvol is verlopen.

image

Gefeliciteerd! Je domeinnaam is nu succesvol geregistreerd. In de volgende blogpost zal door middel van het controlpanel van TransIP je domein gekoppeld worden aan LIve Domains zodat je je domeinnaam ook kunt gebruiken voor het versturen en ontvangen van e-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *