Download de Windows 10 ISO bestanden

By | 29/07/2015

Vanzelfsprekend heb je Windows 10 al gereserveerd op je Windows 7 of 8.1 computer of tablet. Mocht je dit niet gedaan hebben, of je wilt gewoon een backup van de installatie hebben dan is het mogelijk om de officiele ISO bestanden (hiervan kun je zelf een dvd branden of een bootable USB stick maken) te downloaden.

Voorbereiding

Zorg, voordat je begint, dat je beschikt over de volgende zaken:

 • Een actieve interverbinding (de download is ongeveer 4 GB)
 • Voldoende opslagruimte op je computer, USB of externe disk om de download op te slaan.
 • Een lege USB stick of DVD (en een DVD brander) met 4GB vrije ruimte. Microsoft raadt aan om een lege USB of DVD te gebruiken, aangezien de inhoud van de disk wordt gewist.
 • Lees de systeem vereisten.
 • Als je het besturingssysteem voor de eerste keer installeert heb je de Windows product key nodig. Voor meer informatie over de product keys verwijs ik je graag naar de FAQ van Microsoft.

Gebruik de media creation tool van Microsoft om een bootable USB of DVD te maken. Bekijk eventueel de Installing Windows 10 using the media creation tool pagina. Download de tool via een van de onderstaande links.

Download de 32-bits versie van de tool
Download de 64-bits versie van de tool.

Als je de tool gedownload hebt kun je hem opstarten. Vervolgens heb je de keuze om je huidige pc te upgraden naar Windows 10 of om een installatiemedia te maken voor gebruik op een eventuele andere computer.

Download de ISO bestanden

 1. Klik op Create installation media for another pc  en klik op Next.
  image
 2. Selecteer hier de te installeren taal, versie (Home of Pro) en de architectuur. Bij deze laatste zou ik both selecteren. De meeste computers ondersteunen de 64-bits versie, maar mocht je een oudere computer willen upgraden dan kan het handig zijn om ook de 32-bits versie beschikbaar te hebben.
  image
 3. Kies in het volgende scherm voor ISO file, zodat de downloads worden opgeslagen als een ISO bestand. Eventueel kun je hier ook kiezen voor USB flash drive, maar dan zul je een USB stick beschikbaar moeten hebben van minimaal 6GB. Deze stick kun je dan pas weer leeg gooien als je alle computers hebt voorzien van de Windows 10 upgrade. Klik op Next.
  image
 4. Selecteer nu de locatie waar je het ISO bestand wilt downloaden (zorg voor een locatie met voldoende vrije ruimte!) en klik op Save. De download zal nu automatisch starten.
  image
 5. Als de ISO klaar is met downloaden, dan kun je op Finish klikken om de wizard af te sluiten. Het ISO bestand kun je vervolgens op DVD branden.
  image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *