Hoe stel ik Google in als zoekmachine in Microsoft Edge

By | 29/07/2015

Als je Windows 10 hebt geinstalleerd beschik je (naast of in plaats van) over de nieuwe browser genaamd Microsoft Edge. De standaard ingestelde zoekmachine in je browser is Bing, maar mocht je hem willen aanpassen dan kan dat door middel van onderstaande stappen:

 1. Open Microsoft Edge en ga naar http://google.nl
 2. Klik nu achtereenvolgens op de drie stipjes (1) rechtsbovenin het venster en daarna op Instellingen (2)
  image
 3. Scroll nu naar beneden en klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
 4. image
 5. Scroll weer iets naar beneden en klik op Bing (www.bing.com), direct onder de tekst Zoeken in de adresbalk met, en klik vervolgens op <Nieuwe toevoegen>.
  image
 6. Het kan zijn dat er nu nog meer zoekmachines in de lijst staan, maar selecteer hier nu www.google.nl  en klik op Als standaard toevoegen.
 7. image
 8. De standaard zoekmachine is nu gewijzigd in Google.
  image
 9. Als je nu in je adresbalk een zoekterm intypt, dan zul je zien dat er nu gebruik gemaakt wordt van Google in plaats van Bing.

4 thoughts on “Hoe stel ik Google in als zoekmachine in Microsoft Edge

 1. Achimiasmina

  HUD homes are good if you can find one in the area you are planning to pursahce your home. Don’t limit yourself to HUD pursahces, there are lots of distressed property to pursahce where ever you are located. You might check your local paper to find fixer-uppers, below market homes,foreclosures are just a few of the distressed properties you might find appealing to you. Since you are a veteran you may use your GI bill to pursahce a house without a down payment. You might consider a duplex or even a 4 plex. This will allow those others to assist you in making the monthly mortgage with the rent they will be paying. This is also authorized under your GI bill benefits. I have mentioned a few ideas to make it easier for you to pursahce a property. As one of the others have said remember that you want to be careful of property other than cosmetic repair. You are looking for property that require a little painting, carpet, remodeling of the kitchen or bath. Stay away from property that has structural, roof, water pipe or other damages that cause lots of money to repair, which could take your pursahce price close or near the actual fair market value. I hope this has been of some use to you, good luck. FIGHT ON

 2. Roger

  als ik dit doe, met google.nl als gekozen zoekmachine, dan maakt Edge er google.fr van? hoe kan ik dit dan weer op .nl krijgen? Heb het al meerdere keren opnieuw geprobeerd, maar hij blijft er .fr van maken dus gebruik ik een op frankrijk georienteerde Google……

 3. Jan

  Wat te doen als je de optie “nieuwe toevoegen “niet verschijnt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *