6 tips om geld te besparen op elektronica aankopen

Wanneer je elektronica moet kopen dan weet je zeker dat je al gauw een paar honderd euro kwijt bent. Het is dus niet gek als jij hier iets op wilt besparen. Wij geven je daarom een aantal tips mee hoe je toch goedkoop elektronica kunt aanschaffen. 

 

Kies de juiste data voor de aankoop

Wanneer je de elektronica gaat kopen kan best van invloed zijn op de prijs. Zo heb je namelijk gedurende het jaar speciale dagen waarin elektronica in de aanbieding is. Denk aan bijvoorbeeld Black Friday of in januari kun je bij de Mediamarkt een goedkope tv of fotocamera scoren omdat je dan geen btw betaald. In maart of april komen er meestal nieuwe type apparaten uit, waardoor de verouderde modellen voor een betere prijs te koop zijn. 

 

Tweedehands kopen 

Elektronica verliest heel gauw in waarde. Daarom kun je een tweedehands apparaat voor een leuk prijsje scoren. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat je niet weet of het apparaat nog naar behoren werkt. Daarom kunnen wij je adviseren om het apparaat altijd uit te testen voordat er een deal wordt gesloten. Zo kun je zelf alle functies uit testen die je wilt gebruiken en kom je erachter of het allemaal goed werkt. 

 

Vergelijkingswebsite 

Sommige websites kunnen tot wel honderd euro van elkaar verschillen. Maak daarom gebruik van een vergelijkingswebsite gespecialiseerd in elektronica om erachter te komen waar jij het apparaat kunt scoren tegen de beste prijs. 

 

Inkopen bij de groothandel

Mocht je meerdere apparaten in willen slaan of heb je een eigen bedrijf? Dan zou je ook nog wel eens terecht kunnen bij een elektronica groothandel. Door elektronica in grote aantallen te kopen kun je profiteren van een leuke korting. 

 

Koop elektronica in een ander land

Duitsland staat bekend om het land waar je goedkope elektronica in kunt kopen. Mocht je een keer op een stedentrip zijn dan is het zeker de moeite waard om hier even naar te kijken. Maar ook kun je surfen naar Duitse webwinkels of kijk eens rond op Amazon. 

 

Trap niet in verkooppraatjes 

Wanneer je naar een elektronicawinkel gaat dan kun je best nog wel eens vallen voor de verkooppraatjes van een verkoper. Zo proberen ze je altijd een langere garantie tijd aan te smeren wanneer je duurdere apparaten koopt. Hoewel garantie fijn is, heb je meestal aan de standaard 2 jaar die verplicht is al genoeg. Als er iets mis is met het apparaat dan komt dit namelijk in die 2 jaar wel naar voren.