Een Data Scientist traineeship; Iets voor jou?

Online-marketing-bureau-Den-Bosch

Denk je er aan om een IT traineeship in Data Science of Analytics te gaan volgen? Dan zul je uiteraard eerst wel goed moeten weten wat het werk nu precies inhoudt. Breinstein geeft ons hieronder een inkijkje in het werkveld.

In het algemeen is een data scientist of data analyst is iemand die betekenis weet te onttrekken aan data en de data op zichzelf kan interpreteren, waarvoor zowel tools als methoden uit statistiek en machine learning nodig zijn, maar ook mens zijn. De data scientist of analyst besteedt veel tijd aan het verzamelen, opschonen en verwijderen van onnodige gegevens. Dit proces vereist doorzettingsvermogen, statistiek en software-engineering vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die ook nodig zijn voor het begrijpen van gegevens en voor het debuggen van diverse codes.

Scientist of analyst vindt patronen, bouwt modellen en algoritmen, kan experimenten met ontwerpen en is een cruciaal onderdeel van datagestuurde besluitvorming. Zodra deze de gegevens in kaart heeft gekregen, is het een cruciaal onderdeel de om de gegevensanalyse om te zetten naar een visualisatie die duidelijk is voor de rest van het bedrijf. De scientist of analyst communiceert met teamleden, ingenieurs en leiderschap in duidelijke taal en met datavisualisaties, zodat zelfs de collega’s die geen idee hebben van data, de implicaties zullen begrijpen. 

In eenvoudige bewoordingen is het de taak van een datascientist om gegevens uit een bedrijf te analyseren voor bruikbare inzichten.

Specifieke taken zijn onder meer:

  • Het verzamelen van grote sets gestructureerde en ongestructureerde gegevens uit verschillende bronnen
  • De gegevens opschonen en valideren om nauwkeurigheid en volledigheid te garanderen
  • Modellen en algoritmen bedenken en toepassen met betrekking tot de opslag van de data
  • Het maken van analyses uit diverse gegevens om patronen en trends te identificeren
  • De gegevens doorlezen om oplossingen en kansen te ontdekken
  • Het identificeren van problemen waardoor de organisatie kansen zou kunnen missen
  • Bevindingen communiceren met belanghebbenden met behulp van visualisatie en andere middelen

Ben je inmiddels overtuigd van het volgen van een data analyst traineeship? Bekijk dan eens de Breinstein website voor meer informatie. 

Geef een reactie