Laptop verslaafd? Tijd voor een gaming laptop

Als echte ICT’er ben jij waarschijnlijk ook verslaafd aan je laptop. Een laptop is dan ook fantastisch, je kan er zoveel op doen! Serie kijken, het internet afstruinen of gewoon je mail bijhouden. Er bestaan dan ook ontzettend veel verschillende modellen, die allemaal gemaakt zijn voor verschillend gebruik van de laptop. Een specifieke soort laptop is de gaming laptop. Deze verschillen duidelijk van de ‘normale’ laptops, zowel in uiterlijk als in innerlijk. Zo herken je ze bijvoorbeeld aan de toetsenborden waarbij je makkelijk kan zien welke toetsen je moet gebruiken voor games. Daarnaast is een gaming laptop een stuk krachtiger dan een gewone laptop.

Kies je perfecte gaming laptop

Toch verschillen ook gaming laptops onderling. Denk hierbij aan verschillen in het werkgeheugen, de diameter of de videokaart. Welke laptop je kiest is natuurlijk volledig aan jou. Je kan natuurlijk bij alles voor de beste optie gaan, maar dit wordt snel extreem duur en daarnaast heb je al die specificaties waarschijnlijk niet eens nodig. Speel je graag simpele games, dan kan je uit met een basis videokaart en kan je makkelijk een stuk goedkoper uit zijn. Ook kan je een goedkope laptop kiezen, maar bepaalde functies upgraden door een beter model. Zo stel je je eigen laptop samen met bijvoorbeeld extra harde schijfruimte. Kies je ervoor om dit te doen? Vaak kan je bij het samenstellen meteen zien hoe de meest gespeelde spellen bij deze instellingen draaien. Handig dus om te kijken of jij je favo game straks wel goed kan spelen!

Kies een game

Ben je nog geen doorgewinterde gamer en heb je geen idee welke game je wil gaan spelen op je nieuwe Gaming PC? Ik raad je aan om dan te beginnen met de meest gespeelde en/of meest bekende games. Deze games doen het niet voor niets zo goed! Hou je van ‘old school’ games? Dan heb je geluk, want er zijn nog steeds een hele boel golden oldies beschikbaar om te spelen. Pac-Man of Tetris kent natuurlijk iedereen. Juist omdat je ze waarschijnlijk lang niet meer gespeeld hebt, is het leuk om deze games weer eens uit te proberen. Maar er zijn ook nieuwere oude games. Zo kwam The Sims als in 2000 uit in Europa. Inmiddels heeft het spel al een aantal keer een upgrade gehad, maar het doel is nog steeds hetzelfde. Ook Fifa gaat al behoorlijk wat jaar mee, maar hier wordt wel elk jaar een nieuwe editie van uit gebracht. Voor de voetbalfans onder ons een echte aanrader.