Last van slechte Wi-Fi?

Als je net zoals ik in een klein appartementje leef herken je deze situatie misschien. Ik sta soms vroeg in de ochtend op om naar mn werk te gaan. Ik stap uit bed en pak mijn telefoon om het nieuws te checken. Terwijl ik naar beneden scroll voor meer informatie moet de webpagina even laden. Geen stress! Dit kan immers gebeuren. Dus veeg je met je vinger nogmaals over te pagina. Toch blijft het balletje wat laden moet voorstellen ronddraaien. Je raakt geïrriteerd en veegt nogmaals je vinger over het scherm. Toch blijft de webpagina laden. Je doet je ogen dicht en je wil het liefst je bak met cornflakes tegen de muur gooien. STOP! Dit is niet nodig. Ik ken de situatie en ben hier om je te helpen. Heel vaak ligt het probleem van slecht internet niet aan de provider, maar juist aan je eigen configuratie. Ik heb het daarmee zowel over de software van de router als mede de locatie van het apparaat. 

Tips voor de software

Internet kan moeilijk gaan doen in je woning als er sprake is van een verouderd softwarepakket op je router of modem. Dit kan simpel worden opgelost door achter je pc te gaan zitten en naar de website van je provider te gaan om te checken of er nog updates beschikbaar zijn. Deze kan je vaak genoeg met een simpele Google search downloaden en dan uploaden naar je router of modem. Vaak genoeg lost dit het probleem op. Toch kan het zijn dat je nog steeds kampt met problemen. Wat moet je dan? Stap over naar de hardware, in plaats van de software.

De locatie van het apparaat

Bij veel woningen is de ingang van het internet te vinden in de meterkast. Dus voor veel mensen is het dan ook logisch om in het kleine kastje je modem of router te hangen. Dit klinkt goed, maar kan voor ernstige problemen zorgen. Het wifi-signaal wat het apparaat uitstraalt bereikt zo maar een heel klein deel van het huis. Je denkt misschien niet dat dit uitmaakt, maar wifi wordt ook tegengehouden door dingen zoals een betonnen vloer. Het liefst wil je dus je meterkast in het midden van je huis hebben zitten, maar dat gaat niet. Dus koop daarom een range-extender. Deze stop je in je stopcontact en dit neemt het geringe wifi signaal op en zendt het daarna versterkt weer uit.