Tips van een LinkedIn specialist om het meeste uit jouw LinkedIn profiel te halen

Nu we heel veel tijd hebben door de coronacrisis en aan huis gekluisterd zijn, wordt het eens tijd om jouw LinkedIn profiel een goede oppepper te geven. Je hebt hier immers mooi de tijd. LinkedIn is een waardevol platform voor de professionele doelgroep en daarom een geschikt social media kanaal voor ondernemers, werknemers en ook startende zzp’ers. Je kunt er jezelf profileren, connecties maken met collega’s, vrienden en personen uit jouw zelfde werkveld en je kunt er op zoek gaan naar een nieuwe baan. Maar hoe haal jij het meeste uit jouw LinkedIn profiel? De LinkedIn specialisten van BuildSocial leggen jou het uit.

Zorg voor een goede en professionele profielfoto

De profielfoto is het eerste waar personen naar kijken als zij jouw LinkedIn profiel bezoeken. Niet gek dat je daarom een goede profielfoto voor LinkedIn dient te hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat je een professionele en goed uitstraling hebt op jouw LinkedIn foto. Je hoeft niet gelijk in (mantel)pak te gaan, maar trek kleding aan die jij prettig vindt om te dragen en er netjes/formeel uitzien. Zo weet je zeker dat jouw eerste indruk voor jouw LinkedIn bezoekers een goede is.

Vul alle basisinformatie in

We komen het vaak genoeg tegen, LinkedIn profielen die maar gedeeltelijk zijn ingevuld. Zonde natuurlijk want tijdens een sollicitatiegesprek kom je ook niet met een CV vol gaten. Zorg er daarom voor dat al je werkervaring is ingevuld én dan deze up to date is. Denk hierbij ook aan diploma’s cursussen en vrijwilligerswerk. Natuurlijk kun je dit vermelden op je LinkedIn profiel, je bent er immers mee bezig dus waarom zou je het niet vermelden.

Wil je meer tips ontvangen over het aanvullen van jouw LinkedIn profiel? Laat je dan adviseren door één van onze LinkedIn specialisten!