Wat kan Rapid Application Development betekenen voor jouw bedrijf?

Rapid Application Development is een nieuwe vorm van agile softwareontwikkeling die langzaam door veel bedrijven ontdekt wordt. Rapid Application Development maakt het mogelijk om razendsnel nieuwe applicaties te bouwen op een low-code of no code platform. Je kunt tot tien keer sneller ontwikkelen, wat het mogelijk maakt om snel te reageren op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Rapid Application Development heeft nog meer voordelen, je leest hier wat het zou kunnen betekenen voor jouw bedrijf.

Wat is Rapid Application Development?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar we het precies over hebben. Rapid Application Development is een vorm van softwareontwikkeling waarin je gebruik maakt van een Rapid Application platform. Dit kan een no code of low-code platform zijn. Bij allebei deze soorten platforms hoeft er weinig tot geen gebruik gemaakt te worden van codes. Er is dan ook weinig tot geen programmeerkennis voor nodig om met behulp van no code of low-code development te ontwikkelen. Rapid application development staat bekend om de prototypes die gemaakt worden tijdens het ontwikkelingsproces. Er vindt een iteratief proces plaats, waarbij niet alles van tevoren wordt uitgedacht. 

Voordelen

Zoals genoemd, wordt bij Rappid Application development niet heel het proces van tevoren uitgedacht. In plaats hiervan wordt er zo snel mogelijk een prototype ontwikkeld. Deze wordt getest en op basis van de feedback wordt deze aangepast. Elk prototype komt een stap dichter bij het eindproduct. Dit heeft als voordeel dat je proces erg flexibel is. Niets staat vast, je kunt op elk moment een andere richting geven aan je applicatie. Een ander voordeel aan het gebruik van een Rapid Application platform is dat iedereen het kan! Doordat er bij no code development geen enkele code aan te pas komt, is het zelfs voor iemand zonder IT-kennis mogelijk om zelf applicaties te ontwikkelen. Bij low-code development wordt iets meer code gebruikt, maar er is wel meer mogelijk. 

Geef een reactie